Werkwijze

 

Alkmaarse psychologen

praktijk

 

Van de Veldelaan 69

1816 PB Alkmaar

tel.  072-5114990

mob. 06-27581272

fax. 072-5155229

 

Medisch Centrumwaard

Van Hellemondtstraat 5

1701 ER Heerhugowaard

tel. 072-5114990

 

email:

info@alkmaarsepsychologen.nl

 

KvK:

Alkmaar 55724531

 

Werkwijze/ Methoden

 

Na aanmelding zal er een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek proberen wij samen met u een goed beeld te krijgen van uw klachten. Vervolgens zullen wij in samenspraak met u een passend vervolgtraject bepalen tijdens de bespreking van het behandelplan. Als u zich hierin kan vinden kan er een behandeling starten. Uitgangspunt hierbij is dat de klachten aan de hand van een zo kort mogelijk behandeltraject zullen afnemen of verdwijnen en u een verbetering in uw algehele mentale welbevinden ervaart, zodat u zelf verder kan. Hierbij is er ook aandacht voor het betrekken van uw netwerk tijdens de behandeling. Belangrijke naasten kunnen, in overleg met u, worden uitgenodigd voor een afspraak.

Tijdens de behandeling zal er regelmatig samen met u geëvalueerd worden, om het behandeleffect te toetsen en uw wensen ten aanzien van de behandeling te bespreken. Aan het eind van de behandeling is er aandacht voor terugvalpreventie. Wanneer we in overleg met u vinden dat er andere hulp nodig is dan wij in onze praktijk kunnen bieden, zullen wij u goed adviseren waar u wel terecht kunt.  

 

Wij bieden o.a. de volgende behandelmethodieken: EMDR (een methode die de impact van nare gebeurtenissen vermindert) , cognitieve gedragstherapie (een methode waarbij je je manier van denken, interpreteren en je gedrag kunt leren beïnvloeden), mindfulness (een aandachtstraining, waarbij je o.a. meer aandacht krijgt voor het hier en nu), oplossingsgerichte therapie (een praktische methode waarbij o.a. je eigen sterke kanten en positieve  eigenschappen worden versterkt), ondersteunende/structurerende/inzichtgevende gesprekken. Voor meer informatie over methodieken en welke methodiek bij voorkeur bij welke klacht gebruikt wordt, zie www.ggzstandaarden.nl. Tevens hebben we de beschikking over E-health. De behandelmodules die horen bij deze online vorm van behandeling zijn een aanvulling op de 'face-to-face'-contacten. Met behulp van deze modules kunt u tussen de afspraken zelf thuis informatie lezen of oefeningen doen. E-health kan zorgen voor een effectievere behandeling en vergroot uw mogelijkheden om na de behandeling zelf verder te kunnen. We hebben een overeenkomst met E-health-aanbieder Therapieland.

 

We zullen uw verwijzer (doorgaans de huisarts) informeren over het verloop van de behandeling. Ook werken wij o.a. samen met collega-psychologen, verpleegkundig specialisten en zijn wij aangesloten bij de organisatie Vicino. Voor meer informatie over hoe samenwerking en informatieuitwisseling er bij onze psychologenpraktijk uit ziet, zie het tabblad 'Kwaliteitsstatuut'.