Kosten en klachten

Alkmaarse psychologen praktijk© 2009

 

Kosten

 

Vanaf 1 januari 2015 worden de behandelingen bij cliënten vanaf 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Voor een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars, zie het tabblad 'Kwaliteitsstatuut'. Er is geen eigen bijdrage. De kosten komen wel ten laste van het eigen risico. U dient over een verwijsbrief van uw huisarts te beschikken.

 

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen is het van belang dat er sprake is van een DSM V-diagnose. Tijdens het intakegesprek kan uw behandelaar bepalen of dit het geval is. Enkele DSM V-diagnoses worden niet vergoed vanuit de basisverzekering; dit geldt o.a. voor een aanpassingsstoornis, relatieproblemen, sommige angststoornissen, werkproblemen en sommige seksuele stoornissen. Soms worden deze diagnoses wel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Voor meer informatie over uw verzekeringspolis, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Naast sommige diagnoses, zijn sommige behandelmethoden ook uitgesloten van vergoeding vanuit de basisverzekering. Uw behandelaar zal u hiervan op de hoogte stellen, als dit het geval is tijdens uw behandeling.

 

Behandelingen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar worden vergoed door de gemeente. Wij hebben overeenkomsten met de volgende gemeentes: Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Schermer en Graft-De Rijp.

 

Tarief bij niet verschijnen bij afspaak

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren afgezegd worden. Wanneer een afspraak niet op tijd is afgezegd wordt er een tarief van 95 euro in rekening gebracht.

 

Klachtenregeling

Indien u een klacht heeft over uw behandelaar of andere zaken kunt u dit eerst met uw behandelaar bespreken. Als dit geen oplossing geeft dan kunt u contact opnemen met de beroepsvereniging van uw behandelaar. Deze zal vervolgens uw klacht in behandeling nemen. Bij Han Swart is dit het NIP. De website is: www.psynip.nl. Bij Zjann Roelands, Judy Vermeulen en Stef Ursem is dit het NVGzP. De website is www.nvgzp.nl.

 

Alkmaarse psychologen

praktijk

 

Rubenslaan 2

1816 MB Alkmaar

tel.  072-5114990

mob. 06-27581272

fax. 072-5155229

 

Medisch Centrumwaard

Van Hellemondtstraat 5

1701 ER Heerhugowaard

tel.nr. 072-5114990

 

email:


 

KvK:

Alkmaar 55724531